A Teknikum Csoport felvásárolja a T-Plasztik fennmaradó részvényeit – a teljes tulajdonjog lehetővé teszi a műanyag és gumitermékek kínálatának bővítését Magyarországon

22.7.2021, Sastamala, Finnország – Jászladány, Magyarország

Az aláírt szerződésnek megfelelően 21.7.2021 a T-Plasztik a Teknikum Csoport teljes tulajdonú leányvállalatává vált. A két társaság együttműködése már 2013-ban megkezdődött, és 2015 óta a Teknikum a T-Plasztik részvényese, és 2018 óta többségi tulajdonosa.

A teljes akvizíció egyesíti a vállalatok know-how-ját, és fokozza az ipari és fogyasztói polimer termékekkel kapcsolatos szolgáltatásokat, különösen Magyarországon és a környező országokban.

A Teknikum gyökerei az 1898-ban létrehozott Finn Gumigyárban találhatók. A Teknikum társaságot 1989-ben alapították független vállalatként, miután a Nokia Csoport tagja volt. A Teknikum Csoport központja Finnországban található. A Teknikum négy gyárat üzemeltet Finnországban, és értékesítési irodákkal és értékesítési képviselettel rendelkezik Németországban és Oroszországban. A gyártott termékek közé tartoznak a kiváló minőségű ipari tömlők, a sajtolt termékek, valamint a gumikeverékek fejlesztése és gyártása. A Teknikum védő gumibetéteket magában foglaló szolgáltatásokat is kínál különböző iparágak számára.

A T-Plasztik vállalattal együtt a Teknikum Csoport körülbelül 600 embert foglalkoztat.

A T-Plasztik továbbra is a korábbiakhoz hasonlóan szolgálja ki ügyfeleit, a szélesebb termék- és szolgáltatási portfólió képességével kiegészítve.

Jani Hämäläinen úr elvárása az, hogy a társaság hozzáadott értéket és szolgáltatásokat nyújtson az európai ügyfeleknek.

„Izgatottan várjuk, hogy teljes kínálatunkat kiterjesszük a magyar és a környező piacokra. Az évek óta tartó együttműködésnek köszönhetően vállalataink know-how-jának szinergiája egyértelmű. A teljes egyesítés lépései még összehangoltabbá teszik szolgáltatásainkat, egyszerűsített működést és kiemelkedő vevőszolgálatot tesz lehetővé igényes ügyfeleink számára.”

 

További kérdéseivel, kérjük, forduljon a következő személyekhez:

Jani Hämäläinen, Vezérigazgató, Teknikum Group Ltd, jani.hamalainen@teknikum.com, +358 40 847 7587

Gábor Katona, Vezérigazgató, T-Plasztik Kft, gabor.katona@tplasztik.hu, +36 30 9153 140

 

A Teknikum rövid bemutatása

Az 1989 óta működő Teknikum Csoport különféle iparágakat szolgál ki, mint például a bányászat, vegyipar, egyéni védőeszközök, háztartási gépek és hajózás. A házon belüli sajtolástervezés, kutatás és fejlesztés, illetve gyártási know-how biztosítja, hogy a Teknikum polimer termékek és megoldások megfeleljenek az igényes vásárlói követelményeknek. A Csoport négy gyárral és kutatási és fejlesztési létesítménnyel rendelkezik Finnországban, egy gyárral Magyarországon, és értékesítési irodái vannak Németországban és Oroszországban. A Teknikum Csoport megközelítőleg 600 embert foglalkoztat. A vállalat működési értékei a Biztonság, a Fenntarthatóság és az Őszinteség. További információ: www.teknikum.com