News17012022

Teknikum Yhtiöt Oy:n ja Teknikum Oy:n Vammalan yksikön muutosneuvottelut käynnistyvät ─ päätavoitteena on kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantaminen

17.1.2022 – Sastamala

Teknikum Yhtiöt Oy:n ja Teknikum Oy:n Vammalan yksikön yt-neuvottelut eli nykylain mukaiset muutosneuvottelut käynnistyvät 17.1.2022.

Neuvottelun päätavoitteena on kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantaminen. Työnantaja suunnittelee toimintojen uudelleenorganisointia sekä työvoimavaltaisten liitäntäletku- ja ruiskupuristinosaston tuotteiden valmistamista Unkarin tehtaalla sekä henkilömäärän sopeuttamista vastaavasti.

Teknikum konsernin Suomen yhtiöiden tuloskehitys ei ole ollut tavoitteiden mukaista ja toimenpiteillä pyritään yhtiön toiminnan tehostamiseen ja kulurakenteen keventämiseen. Tehostamistoimilla halutaan parantaa yrityksen kilpailukykyä ja kannattavuutta nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

​​​​​​​Neuvottelut koskevat kaikkia Teknikum Yhtiöt Oy:n ja Teknikum Oy:n henkilöstöryhmiä Vammalan toimipisteessä. Neuvottelut eivät koske Keravan, Kiikan ja Talankylän toimipisteiden henkilöstöä. Mahdolliset irtisanomiset koskevat maksimissaan yhteensä kahtakymmentäviittä (25) työntekijää ja yhteensä maksimissaan viittä (5) toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Neuvotteluissa pyritään löytämään myös vaihtoehtoisia tapoja parantaa yrityksen kannattavuutta.

 

Lisätiedot

Jani Hämäläinen
CEO, Teknikum Group Ltd
+358 40 8477587
jani.hamalainen@teknikum.com